Wolfgang AT-AS 45Q: simlockvrije smartphone met Android 4.4 en qHD IPS-scherm

Bij supermarkt Aldi is de Wolfgang AT-AS 45Q smartphone verkrijgbaar. Wat kunt u van deze smartphone met een verkoopprijs van € 129 verwachten?

In korte tijd zijn bij supermarkt Aldi een aantal leuke smartphones van het merk Wolfgang in de aanbieding. Het zijn geen topmodellen in de categorie iPhone 5 en Samsung Galaxy S5, maar de smartphones van Wolfgang bieden toch nog redelijk veel mogelijkheden voor een zeer betaalbare prijs.

De Wolfgang AT-AS 45Q draait op Android 4.4 (KitKat) en heeft een quad-core processor met een kloksnelheid van 1,3 Ghz onder de motorkap. In de praktijk is het toestel snel genoeg om de meeste applicaties soepel te laten draaien. De smartphone heeft een werkgeheugen van 1 GB. Het opslaggeheugen bedraagt 4 GB, waarvan u ongeveer 1.5 GB vrij kunt gebruiken voor het opslaan van uw eigen bestanden. In het toestel kunt u tevens een microSD kaart met een maximale capaciteit van 32 GB plaatsen.

Wolfgang AT-AS 45Q smartphone
Wolfgang AT-AS 45Q smartphone

Het qHD IPS-scherm van de Wolfgang AT-AS 45Q heeft een schermdiagonaal van 4.5 inch met een resolutie van 960×540 pixels. De afkorting qHD staat voor Quarter High Definition en betekent een resolutie van 960×540 pixels. Deze resolutie is een kwart van de full-hd resolutie (1920×1080 pixels). De Wolfgang AT-AS 45Q is niet de enige smartphone met een qHD-scherm. De HTC Desire 601, de Samsung Galaxy S4 Mini en de Sony Xperia M2 hebben eveneens qHD displays.

Aan de achterzijde bevindt zich een 8 megapixel camera voorzien van flitser. Aan de voorkant zit een 2 megapixel camera die u kunt gebruiken als u wilt webcammen of een selfie wilt maken.

De Wolfgang AT-AS 45Q is simlockvrij en dat betekent dat u na aankoop een mini-simkaart van elke telecomprovider kunt plaatsen. Het toestel ondersteunt zowel de tri-band GSM (900/1800/1900) als de single-band UMTS (2100).  Het is een dualsim toestel en dat betekent dat er plaats is voor twee simkaarten. Zo bent u via één smartphone op twee verschillende nummers bereikbaar. In het buitenland kunt u een aparte mini-simkaart kopen met een databundel. Dat is vaak goedkoper dan wanneer u in het buitenland via uw eigen telecomprovider toegang tot het internet maakt.

De capaciteit van de accu is  2050 mAh. De afmetingen zijn 13,1 cm (lengte) x 6,7 cm (breedte) x 1 cm (hoogte). Het toestel weegt 158 gram.

Alle Wolfgang smartphones hebben standaard 2 jaar garantie, met uitzondering van de accu, waarvoor een garantietermijn van een half jaar geldt. Val- en waterschade vallen buiten de garantie.

Simonly abonnementen voor de Wolfgang AT-AS 45Q


[daisycon_simonly mediaid=”213879″ amount=”10″ subid=””]