Smartphone Wolfgang AT-AS40W: goede smartphone voor een lage prijs

Vanaf augustus 2014 is de Wolfgang AT-AS40W smartphone voor het lage bedrag van € 89,99 te koop bij supermarkt Aldi. Wat heeft de smartphone allemaal te bieden?

Supermarktketen Aldi staat er inmiddels om bekend te stunten met buitengewoon scherp geprijsde smartphones van het merk Wolfgang. In een markt waar u voor de meeste smartphones een paar honderd euro moet neertellen, klinkt een exemplaar van nog geen negen eurotientjes aantrekkelijk in de oren.

De Wolfgang AT-AS40W draait op Android 4.2 (Jelly Bean) en heeft een MT 6572 1,3 GHz dual-core processor aan boord. Het werkgeheugen is 512 MB en u heeft 4 GB voor het opslaan voor uw eigen bestanden. Het toestel heeft plaats voor een microSD kaart met een maximale capaciteit van 32 GB. De accu heeft een capaciteit van 1200 mAh. Dat betekent een spreektijd van 180 minuten en een standby-tijd van maximaal 200 uur.

Het TFT-LCD scherm heeft een grootte van 4 inch met een resolutie van 800 x 480 (WVGA). De Wolfgang AT-AS40W smartphone is voorzien van een voor- en een achtercamera. Aan de achterkant zit een 5 megapixel autofocus camera en de voorkant heeft een fixed focus 0,3 megapixel camera.

Wolfgang AT-AS40W
Wolfgang AT-AS40W

Het toestel ondersteunt bluetooth (4.0 LE) en Wifi (802.22 b/g/n) met tethering. Dat betekent dat de Wolfgang AT-AS40W smartphone kan fungeren als wifi-hotspot. In de praktijk betekent dit dat u met een ander apparaat  inloggen op het wifi-netwerk van de Wolfgang AT-AS40W, zodat u op uw tablet of andere smartphone toegang krijgt tot internet. Het toestel heeft een ingebouwde GPS-ontvanger (met A-GPS) aan boord en dat is handig als u de smartphone wilt gebruiken als navigatie-apparaat. Ook maken mobile apps veelal gebruik van GPS om de dienstverlening beter op de eindgebruiker af te stemmen.

Sterk punt is dat het toestel simlockvrij is en dat betekent dat u niet gebonden bent aan een bepaalde telecomprovider. De Wolfgang AT-AS40W smartphone heeft plaats voor twee simkaarten. Zo kunt het toestel bijvoorbeeld zowel zakelijk als privé gebruiken, want via hetzelfde toestel kunt via twee verschillende telefoonnummers bellen en gebeld worden. Dual-sim heeft ook als voordeel dat u in het buitenland een lokale prepaid simkaart met datategoed in het toestel kunt stoppen. Op deze manier kunt u internetten via de goedkope lokale prepaidkaart en dat is vrijwel altijd goedkoper dan wanneer u in het buitenland via uw eigen telecomaanbieder connectie met het internet maakt.

In de verpakking zit een lader, een usb-kabel en een stereo headset met microfoontje. Bij aankoop van de Wolfgang AT-AS40W krijgt u tevens een extra wit achterkantje (“White Pearl”), zodat u de smartphone een andere uitstraling kunt geven. Een snelstartgids en een garantiekaart maken het geheel compleet. Wolfgang geeft twee jaar garantie op het toestel, met uitzondering van de accu, waarvoor een garantieperiode van een half jaar geldt.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Wolfgang AT-AS40W ligt vanaf de maand augustus 2014 voor € 89,99 in de schappen bij de Aldi supermarkt. De ervaring heeft geleerd dat dergelijke goedkope smartphones snel uitverkocht zijn, dus als u een exemplaar wilt bemachtigen is het zaak om vroeg aanwezig te zijn. Of het toestel (later) ook te koop zal zijn in de Wolfgangshop is nog onbekend.

Wilt u met het toestel aan de slag, dan heeft u vanzelfsprekend ook een sim-only abonnement nodig. Via onderstaande webtool kunt u aan de hand van belminuten, hoeveelheid dataverkeer en aantal smsjes zelf het goedkoopste sim-only abonnement kiezen. U kunt uw zoekopdracht nog verder verfijnen door te selecteren op een bepaalde telecomprovider en/of contractduur (1 of 2 jaar). Ook kunt u een maximale maandelijkse prijs voor het abonnement instellen.

[daisycon_simonly mediaid=”213879″ amount=”5″ subid=””]