BioLite CampStove: met een vuurtje uw smartphone opladen

gadgetdealer 12 maart, 2014 0
BioLite CampStove: met een vuurtje uw smartphone opladen

Wie onderweg mobiele apparaten gebruikt en langdurig in de open natuur rondtrekt, krijgt vroeg of laat te maken met lege accu’s en powerpacks. Opladen via het stroomnet is dan niet mogelijk. Gelukkig kunt u de BioLite CampStove inzetten om uw smartphone op te laden.

In de vuurpot van de BioLite CampStove verbrandt u droge takjes en houtjes. Met behulp van een thermo-elektrische module wekt de Biolite Campstove energie op. Deze terplekke opgewekte electriciteit kan apparaten zoals smartphones opladen.

De BioLite CampStove bestaat uit twee delen: de verchroomde vuurpot en de PowerModule. De verchroomde vuurpot staat met drie uitklapbare pootjes op de grond. De PowerModule bevestigt u aan de vuurpot. Aan de achterzijde van de PowerModule bevindt zich een usb-poort die u gebruikt om via het meegeleverde kabeltje uw smartphone aan te sluiten.

De PowerModule bevat een ingebouwde ventilator, die zuurstof in de vuurpot blaast, zodat het hout beter verbrandt. De ventilator heeft twee standen: laag en hoog. De laagste stand gebruikt u als u een vuurtje gaat maken. Als het hout in de vuurpot brandt, activeert u de hoogste stand van de ventilator. De PowerModule heeft een oplaadbare accu aan boord die ervoor zorgt dat de ventilator ook werkt als er nog geen elektrikiteit wordt opgewekt. Zorg ervoor dat u de accu van de ventilator heeft opgeladen voordat u de vrije natuur intrekt.

Als het vuur hard genoeg brandt, ziet u op een gegeven moment een groen lampje branden op de PowerModule. Vanaf dat moment kunt u apparaten opladen. Steek het snoertje van uw smartphone in de usb-aansluiting van de PowerModule. Op het schermpje van uw smartphone zult u zien dat het opladen is gestart. Overigens kunt u ook oplaadbare batterijen en mp3-spelers opladen. De output is afhankelijk van de kracht van het vuur en varieert tussen 2 en 4 Watt (5 Volt).

Het is mogelijk om op de bovenkant van de vuurpot een pan te plaatsen. Een pan met water zal binnen enkele minuten gaan koken. Optioneel levert BioLite ook een aparte grill voor de BioLiteCampstove. Met behulp van deze BioLite Portable Grill kunt u vis en hamburgers bakken. De  BioLite Portable Grill heeft twee uitklapbare pootjes, zodat de  BioLite CampStove tijdens het grillen niet omvalt. 

De BioLite Campstove is natuurlijk een geweldig apparaat. Als u met uw hippe vrienden in de vrije natuur gaat kamperen en u wilt ook nog uw mobiele apparaten blijven gebruiken, dan is deze lader natuurlijk aan te bevelen. Vanzelfsprekend is het wel belangrijk om de BioLite CampStove voorzichtig te gebruiken om te voorkomen dat er bosbranden ontstaan.

Prijs en verkrijgbaarheid 

De BiolLte CampStove is onder andere verkrijgbaar bij Bever en kost momenteel zo’n € 149,95.  Bever bezorgt de BioLite CampStove gratis.

TelecomTelecom.nl - Alle accessoires voor jouw smartphone!

Geef Een Reactie »