Lytro Lichtveldcamera: achteraf scherpstellen en perspectief veranderen

gadgetdealer 15 maart, 2014 0
Lytro Lichtveldcamera: achteraf scherpstellen en perspectief veranderen

Lytro is de eerste lichtveldcamera voor consumenten waarmee het mogelijk is om gemaakte foto’s achteraf scherp te stellen. Ook kunt u zonder een nieuwe foto te maken het perspectief veranderen. 

De Lytro camera is een compleet nieuwe benadering van fotografie, die fundamenteel verschilt van de traditionele camera in techniek, design en gebruik. Met een resolutie van 11 Megaray legt de Lytro een nieuw soort data vast, het zogenaamde lichtveld, waardoor voorheen ongekende mogelijkheden ontstaan. Lichtveldfotografie maakt het mogelijk om objecten of personen op een foto achteraf scherp te stellen op de computer. Door het verschuiven van het perspectief zijn indrukwekkende 3D-effecten te bereiken. De 8x optische zoomlens, de handmatige bedieningsmogelijkheden en een breed scala aan indrukwekkende filters zorgen voor nieuwe creatieve vrijheid. Foto’s komen letterlijk tot leven met de ‘Living Pictures’ van Lytro. De lichtveldcamera heeft  een opslagcapaciteit van 8 GB of 16 GB en is verkrijgbaar in de kleuren grijs, blauw, rood en roze.


Living pictures to go

Als u een foto deelt via social media, kunnen uw vrienden de interactieve lichtveldbeelden manipuleren, zonder dat ze hiervoor extra software hoeven te installeren. Met de gratis beschikbare mobiele app voor iOS-apparaten, kunt u de Living Pictures direct online delen. De overdracht tussen de camera en de iPhone, iPad of iPod touch gaat via een Wi-Fi-verbinding. Apple-gebruikers kunnen zo de Lytro beelden ter plekke op hun mobiele apparaat scherpstellen of het perspectief aanpassen, waarna niets een instant upload naar de social media kanalen meer in de weg staat. Sinds de introductie van de Lytro camera in de Verenigde Staten, ziet het Californische bedrijf de vraag naar lichtveldtechnologie wereldwijd enorm toenemen.

Jason Rosenthal, CEO van Lytro:

We breiden onze internationale activiteiten voortdurend uit en werken hier samen met sterke partners die onze visie delen over lichtveldtechnologie en die ons helpen bij het aanboren van nieuwe markten. We kijken vol verwachting uit naar de ‘Living Pictures’ die de Nederlandse gebruikers gaan bijdragen aan de Lytro gemeenschap.

Prijzen en verkrijgbaarheid 

De prijs van de Lytro lichtveldcamera is afhankelijk van de grootte van het interne geheugen (8 GB of 16 GB). Het 8 GB model is verkrijgbaar vanaf  € 185 en het 16 GB kost u ongeveer € 279.  De Lytro lichtveldcamera is online verkrijgbaar bij Bol.com.

Conrad.nl-banner

Geef Een Reactie »