Olympus TP-8: gemakkelijk telefoongesprekken opnemen

Het opnemen van telefoongesprekken kan  soms verstandig zijn. Krijgt u te maken met een bedrijf dat niet de waarheid spreekt of u woorden in de mond probeert te leggen? Met een opgenomen telefoongesprek staat u juridisch veel sterker, omdat u objectief kunt aantonen wat er is gezegd.

Het opnemen van gesprekken die u voert met uw mobiele telefoon is doorgaans lastig. U kunt een losse microfoon tegen de speaker van uw mobiele telefoon houden, maar u zult zien dat dit lastig bellen is en dat de kwaliteit van de geluidsopname ook te wensen overlaat. Er bestaat een simpele en betaalbare oplossing waarmee het opnemen van gesprekken die u voert met uw mobiele telefoon een fluitje van een cent is.

Ingebouwde microfoon

Olympus levert de TP-8 waarmee het opnemen van telefoongeprekken een fluitje van een cent is. De TP-8 is eigenlijk een oordopje met een ingebouwde microfoon. Het oordopje stopt u in uw linker- of rechteroor en de connector stopt u in de microfoon-ingang van een memorecorder, laptop of computer. Start het opnameprogramma op uw laptop of druk op de rode opnameknop op uw memorecorder. Als u nu een telefoongesprek voert, zal dit worden opgenomen. De opnamen worden gemaakt in mono. Heeft u opname-apparaat een 2,5 mm microfoon-ingang, dan gebruikt u een 3,5 mm naar 2,5 mm audioconnector.

De microfoon van de Olympus TP-8 zit verwerkt in de oortelefoon.
De microfoon van de Olympus TP-8 zit verwerkt in de oortelefoon.

De TP-8 kunt u ook gebruiken voor het opnemen van gesprekken die u voert met een vaste telefoon. Dit geldt ook voor toestellen die voldoen aan de DECT-standaard. Omdat niet iedereen over hetzelfde formaat oren beschikt, levert Olympus bij de TP-8 oordopjes van zacht rubber in drie verschillende groottes (S/M/L).

Verkrijgbaarheid

De Olympus TP-8 kunt u kopen bij Centralpoint en kost momenteel ongeveer € 28. Dat is niet veel geld voor zo’n handig opneemtooltje van hoge kwaliteit. Als via geluidsopnamen van een telefoongesprek uw gelijk kunt aantonen, heeft u het aanschafbedrag van de Olympus TP-8 eigenlijk al terugverdiend.

Geef een reactie