Huawei E5330: goedkoop mobiel internetten in het buitenland

Wie zijn smartphone of tablet in het buitenland gebruikt, weet dat het gevaar op de loer ligt dat er niet veel later een dikke rekening van de telecomprovider op de mat ligt. Wilt u niet onaangenaam verrast worden, koop dan een mifi waarmee u op voordelige wijze toegang tot het internet kunt verkrijgen.

Het woord mifi is de afkorting voor Mobile Wi-Fi. Het is een kastje waarin u een (lokaal) simkaartje van een telecomaanbieder plaatst. De mifi maakt connectie met het netwerk van de telecomaanbieder, waardoor er een internetverbinding ontstaat. Via een wachtwoord kunt u met uw smartphone of tablet inloggen op de mifi, waarna u ook internetverbinding op uw mobiele apparaat heeft. Meerdere smartphones, laptops en tablets kunnen tegelijkertijd verbinding maken met een mifi.

Als u in het buitenland bent, kunt u een simkaart van een lokale aanbieder in de mifi plaatsen. Lokale supermarkten, sigarenboeren en tijdschriftenwinkels verkopen vaak voor lage prijzen prepaid simkaarten met een grote hoeveelheid dataverkeer. Soms kunt u voor een bedrag van nog geen 10 euro een prepaidkaart met een datahoeveelheid van 1 GB kopen. Dat is genoeg om de gehele vakantie onbezorgd te internetten. Heeft u het tegoed van de prepaid simkaart verbruikt, dan stopt de internetverbinding. Het simkaartje kunt u dan eventueel vervangen door een nieuw exemplaar. Het voordeel is dat er na afloop van uw vakantie niet een hoge rekening van uw telecomaanbieder op de mat ligt.

Als u een mifi gebruikt, laat u de originele simkaart in uw smartphone zitten. In de instellingen van uw apparaat zet u roaming uit, waardoor u geen internetverkeer in het buitenland verbruikt. Vanzelfsprekend bent u nog steeds telefonisch bereikbaar via uw smartphone. Het internetverkeer laat u via de mifi en de simkaart van de lokale telecomaanbieder verlopen. Dit betekent dat u geen roamingkosten maakt. Ook goed om te weten: een mifi kunt u ook in Nederland gebruiken. Plaats dan een simkaart van een Nederlandse telecomaanbieder in de mifi en u kunt internetten.

De Huawei E5330 is mifi met vele mogelijkheden. U kunt maximaal tien verschillende apparaten (laptops, smartphones en tablets) tegelijkertijd met deze mifi verbinden. Op de mifi is een klein display aanwezig waarop u de status van de verbinding kunt aflezen. De maximale download- en uploadsnelheden zijn respectievelijk 21,6 Mbit/s en 5,76 Mbit/s. De behaalde snelheden zijn afhankelijk van het type mobiele netwerk waarmee de  Huawei E5330 lokaal is verbonden: HSDPA+, HSDPA,  UMTS, EDGE  GPRS of GSM. Vanzelfsprekend is de Huawei E5330 simlock-vrij en dat betekent dat u elke willekeurige simkaart van een telecomaanbieder kunt gebruiken. Met de gratis Huawei Mobile Wifie App (beschikbaar voor iOS en Android) kunt het dataverbruik bijhouden. Heeft u een tablet of laptop, dan kunt u ook via een webpagina uw dataverbruik inzien. Dankzij de 1500 mAh accu kan de Huawei E586 maar liefst maximaal 6 uur achter elkaar functioneren. De stand-by tijd bedraagt maar liefst 300 uur. Opladen kan met de meegeleverde lader of via een usb-kabeltje dat u met uw computer verbindt. De Huawei E5330 is leverbaar in een witte of zwarte uitvoering. De meeste webwinkels verkopen een witte variant van de Huawei E5330.

[youtube id=”aU1Ue7IRmq4″ width=”610″ height=”343″]

Waar te koop?

De Huawei E5330 is onder andere te koop bij Conrad en Mobielinternetshop. Bij Conrad kost de Huawei E5330 € 59,99 en als u betaalt via iDEAL komen de verzendkosten van  € 6,95 te vervallen. De levertijd bij Conrad is tussen twee en vier dagen. Koopt u de Huawei E5330 bij de Mobielinternetshop, dan betaalt u  € 79,99. De Mobielinternetshop levert meestal de volgende dag. Als u tijdens werkdagen voor 15.00 besteld, kunt u tegen betaling van € 17,95 de Huawei E5330 nog dezelfde dag thuisbezorgd krijgen.

Bekijk alle USB-sticks

1 gedachte over “Huawei E5330: goedkoop mobiel internetten in het buitenland”

Geef een reactie