Fujitsu ScanSnap SV600: contactloos documenten, landkaarten en boeken scannen

Het scannen van grote documenten, landkaarten en tekeningen is voor de meeste scanners een lastige of zelfs onmogelijke klus. Met de Fujitsu ScanScnap SV600 is het scannen van lastige objecten gelukkig een fluitje van een cent.

De  ScanScnap SV600 is een staande scanner, die via een beweegbare scankop documenten digitaliseert. De scankop bevindt zich bovenop een solide hals, die aan de onderzijde rust op een stevige voet. Fujitsu levert bij de scanner een speciale mat, waarop u documenten plaatst. De beweegbare scankop scant automatisch alle documenten die op de mat liggen.

De beweegbare scankop van de ScanScnap SV600 bestaat uit een aantal onderdelen. Twee LED-lampen zorgen voor een goede belichting van de objecten op de mat. In de scankop zit tevens een lens met scherptediepte die zorgt voor scherpe beelden. De CCD-linaire beeldsensor digitaliseert de waargenomen beelden.

De ScanScnap SV600 heeft een korte opstarttijd.  Als u de scanner aanzet, kunt u drie seconden later aan het werk. Het maken van een scan duurt eveneens drie seconden. Tijdens het scanproces ziet u de scankop over de mat bewegen. Het is mogelijk om maximaal tien objecten (documenten, visitekaartjes, tekeningen, etc.) tegelijkertijd te laten scannen. De ScanScnap SV600 maakt automatisch van elk object op de mat een apart digitaal bestand. Als u meerdere objecten tegelijkertijd laat scannen, zorg ervoor dat er een minimale afstand van 15 mm afstand tussen de documenten zit. Maakt u zich geen zorgen als er documenten scheef op de mat liggen. De ScanSnap SV600 zet de scheve documenten automatisch recht.

[youtube id=”wJ4exzkxXzg” width=”610″ height=”343″]

Sterk punt is dat u met de ScanSnap SV600 documenten van A3-formaat kunt vastleggen. De maximale grootte is 40 cm x 50 cm en objecten mogen een maximale dikte van 3 cm hebben. Vanwege de contactloze manier van scannen kunt u zelfs schilderijen, tekeningen, oude landkaarten en printplaten laten digitaliseren.

De optische resolutie voor horizontaal scannen varieert tussen 218 dpi en 285 dpi. Bij verticaal scannen schommelt de resolutie tussen 152 dpi en 283 dpi. Reguliere documentenscanners, zoals de Fujitsu ScanSnap iX500, geven wel een iets beter resultaat. Fujitsu heeft de scanresultaten van de SV600 en Xi500 tegenover elkaar gezet. U zult zien dat de scanresultaten van de SV600 acceptabel zijn te noemen.

Handige functies

De Fujitsu ScanSnap SV600 is voorzien van Book Image Correction. Als u een gebonden boek openslaat, ziet u ter hoogte van de rug een bolling van het papier. Deze bolling veroorzaakt normaliter zowel bij het scannen als kopiëren een vervorming van een gedeelte van de tekst. De functie Book Image Correction herstelt deze tekenvervorming automatisch. In de praktijk betekent dit dat gescande woorden die ter hoogte van de bolling goed leesbaar zijn.

De functie Page Turning Detection zorgt ervoor dat er automatisch een nieuwe scan wordt gemaakt als u een bladzijde van een boek omslaat. U hoeft niet apart op de knop Scannen te drukken. Het scanproces kunt u hiermee aanzienlijk versnellen en er komt tijd vrij voor andere zaken.

Met de functie Timed kunt u een tijdsinterval instellen waarbinnen een scanjob moet zijn afgerond. Na de vooraf ingestelde tijdsperiode maakt de ScanSnap SV600 automatisch opnieuw een scan. Dat is handig als een grote hoeveelheden objecten gaan scannen en vooraf weet hoeveel tijd het kost om nieuwe objecten op de mat te leggen.

Software

Voor zowel Windows- als Mac-gebruikers stelt Fujitsu voor de ScanSnan SV600 de programma’s CardMinder en ScanSnap Manager beschikbaar. Windows-gebruikers krijgen ook over ABBYY FineReader voor ScanSnap, ScanSnap Organizer en Rack2-Filer Smart met Magic Desktop. Bent u Mac-gebruiker, dan heeft u het programma ScanSnap Organizer tot uw beschikking. Voor Windows-gebruikers levert Fujitsu de software op cd. Mac-gebruikers kunnen de software downloaden. 

Gebruikers van beide besturingssystemen kunnen de gemaakte scans ook exporteren naar clouddiensten, zoals Dropbox, Evernote, Google Docs, SugarSync. Windows-gebruikers kunnen gemaakte scans ook exporteren naar Microsoft SharePoint. Vanzelfsprekend kunnen de gemaakte scans in meerdere standaardformaten worden opgeslagen, zoals PDF, Word, Excel, Powerpoint.  Ook kunt u gemaakte scans bekijken op smartphones en tablets: Fujitsu stelt voor zowel als iOS als Android een gratis app beschikbaar.

Wie meer over deze scanner wil weten, kan naar wens de Engelse of de Nederlandse brochure raadplegen. Op de site van Fujitsu zijn nog een aantel informatieve productvideo’s te downloaden.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Fujitsu ScanSnap SV600 is onder andere te koop bij webwinkel Centralpoint.nl en kost momenteel € 721,16. Centrailpoint.nl rekent geen verzendkosten.

Geef een reactie