DataVac Electric Duster 500: perslucht uit het stopcontact

Een  computer hoort aan de binnenkant zoveel mogelijk stofvrij te zijn. Wie een computerkast openschroeft,  ziet meestal een grote hoeveelheid stof. Deze stofvorming verhindert de afvoer van warmte, waardoor een computer oververhit en mogelijk defect kan raken. Hoe voorkomt u dit?

Veel computergebruikers maken met behulp van een busje perslucht hun computer aan de binnenkant stofvrij. Zo’n busje perslucht kost al helaas gauw tien euro en na een paar keer spuiten vermindert de kracht van de perslucht. Het busje belandt daardoor al snel in de vuilnisbak en de volgende keer is het noodzakelijk om weer de portemonnee te trekken.

DataVac Electric Duster 500

Gelukkig bestaat er een slimme oplossing waarmee u op de lange termijn geld bespaart. Het Amerikaanse bedrijf Metropolitan Vacuum Cleaner Company heeft de DataVac Electric Duster 500 in het assortiment. Het is een handzaam apparaat, iets groter dan een bus perslucht, en is voorzien van een stevig handvat. De DataVac Electric Duster 500 sluit u aan op het stroomnet. Als u op de startknop drukt, start een 500 Watt sterke motor, die zorgt voor een krachtige stroom perslucht. Het apparaat is voorzien van verschillende opzetstukken, waarmee u de aanwezige stof tot in de kleinste hoeken kunt wegblazen. Wilt u het apparaat in actie zien? Dat kan, op YouTube zijn diverse filmpjes te zien waarin de DataVac Electric Duster 500 de hoofdrol speelt. In de filmpjes is te horen dat de DataVac Electric Duster 500 een hoop lawaai produceert. Gek is dat niet: het apparaat  is eigenlijk een omgekeerde stofzuiger die lucht blaast in plaats van zuigt. Als u het apparaat lang achter elkaar gebruikt, is de kans aanwezig dat de metalen behuizing verhit raakt, maar dankzij het stevige handvat zult u daar geen last van hebben.

DataVac Electric Duster 500
Via een 500 Watt sterke motor produceert de DataVac Electric Duster 500 een krachtige stroom perslucht.

Het is verstandig om het schoonblazen van uw computer buiten uw woning te doen, denk hierbij aan tuin of balkon. Plaats uw computer op de grond of een stevige tafel en schroef de computerkast open. Bij het gebruik van de DataVac Electric Duster 500 heeft de stof dan de mogelijkheid om weg te waaien en blijft niet in uw eigen huis hangen. U zult zien dat veel stof neerdwarrelt op bodem van uw computerkast. Gebruik een stofzuiger met regelbare zuigkracht om de neergedaalde stof voorzichtig uit uw computer te zuigen.

[youtube id=”xviFej8VZAw” width=”600″ height=”350″]
Waar te koop? 

Het is goed om te weten dat de DataVac Electric Duster 500 in twee uitvoeringen te koop is: 110 Volt en 220 Volt. Als u in Nederland of België woont, dan heeft u natuurlijk de 220 Volt versie nodig. Deze kunt u vooralsnog alleen kopen bij Amazon UK voor iets meer dan 90 Pond, omgerekend is dat 103 euro, een prijs die overeenkomt met tien losse busjes perslucht. Op de site van Amazon UK zijn tevens een groot aantal gebruikerservaringen met de DataVac Electric Duster 500 te vinden. Het merendeel van de gebruikers is buitengewoon positief. Sinds kort verkoopt ook het Nederlandse bedrijf AKB Longs BV ook de DataVac Electric Duster 500. De verkoopprijs staat helaas niet op de site vermeld.

1 gedachte over “DataVac Electric Duster 500: perslucht uit het stopcontact”

Geef een reactie