Met de Mini A8 stiekem gesprekken afluisteren

Heeft u vermoedens dat iemand de boel in de maling neemt en denkt u met geluidsopnamen het bewijs hiervan te kunnen leveren? Dan kan het kleine kastje dat luistert naar de naam Mini A8 u wellicht van dienst zijn.

Met de Mini A8 kunt u op afstand gesprekken afluisteren. In het kleine kastje met ingebouwde microfoon plaatst u een eigen simkaart zonder pincode. Zodra u met uw smartphone telefonisch contact maakt met de Mini A8 kunt u alles horen wat in een ruimte wordt gezegd. Het afluisterkastje heeft een ingebouwde accu en kan volgens de fabrikant twaalf dagen standby zijn.

Is uw simkaart voorzien van een pincode, dan moet u deze verwijderen, want anders werkt de Mini A8 niet. Als de simkaart in een telefoontoestel stopt, kunt u via het menu in de meeste gevallen gemakkelijk de pincode deactiveren. Let op: bij sommige telefoonproviders is het niet mogelijk om de pincode van de simkaart te verwijderen. Bij twijfel kunt u het beste naar een gespecialiseerde telefoonwinkel gaan en vragen naar een simkaart zonder pincode. De winkelverkoper is mogelijk bereid om de pincode van de simkaart te verwijderen.

De Mini A8 plaatst u in de ruimte waar u gesprekken wilt afluisteren. Wat is een goede plek om het kastje buiten het zicht te verstoppen? U kunt het kastje met dubbelzijdige plaksstrips onder een bureau bevestigen. Het is ook mogelijk om de Mini A8 bovenop een kast te plaatsen. Voordat u ermee aan de slag gaat, is het aan te bevelen eerst met uw eigen stem een aantal testopnamen in de ruimte te maken. Als het om gevoelige zaken gaat, is het wellicht verstandig om geen vingerafdrukken op de mini A8 of simkaart achter te laten.

Natuurlijk is het belangrijk om afgeluisterde gesprekken vast te leggen. Beluistert u de gesprekken met een Android-toestel, dan kunt u de gratis app Call Recorder gebruiken. Heeft u een iPhone, dan kunt u de gesprekken opnamen met de app TapeACall Pro, die helaas wel ongeveer tien dollar kost. U kunt u ook de Olympus TP-8 gebruiken, een oordopje met ingebouwde microfoon die u kunt aansluiten op een memorecorder. Ondersteunt uw mobiele telefoon bluetooth, dan kunt u ook de Call Mynah inzetten. De Call Mynah kost ongeveer € 250 en kan via bluetooth-technologie zonder gebruik van kabels telefoongesprekken opnemen. 

Functies van de Mini A8

De Mini A8 heeft een aantal interessante functies aan boord. In de handleiding van de Mini A8 kunt u lezen hoe u onderstaande functies kunt activeren.

Stiekem meeluisteren

Als u weet dat er op een bepaald moment een belangrijk gesprek wordt gevoerd in de ruimte waar de Mini A8 zich bevindt, belt u het nummer dat gekoppeld is aan het afluisterapparaatje. Na vijf seconden maakt de Mini A8 via de telefoonlijn onhoorbaar contact met uw smartphone. Vanaf dat moment kunt u meeluisteren wat personen in deze ruimte bespreken. De gesprekken die plaatsvinden binnen een straal van tien meter vanaf de Mini A8 zijn goed te verstaan.

Detectie gesprekken

Natuurlijk weet u niet altijd wanneer er gesprekken plaatsvinden in de ruimte waar de Mini A8 is verstopt. Gelukkig heeft de Mini A8 een ingebouwd detectiesysteem. Als binnen een straal van tien meter vanaf het kastje het geluid boven de 45 db uitkomt, belt de Mini A8 automatisch contact met een vooraf ingesteld telefoonnummer. Vanaf dat moment is het mogelijk om mee te luisteren met gesprekken in deze ruimte. Om deze functie te kunnen activeren, moet u wel eerst een SMS-bericht naar de Mini A8 sturen.

Locatiebepaling

Volgens de specificaties op de verpakking heeft de mini A8 een gps-ontvanger voor locactiebepaling aan boord. In filmpjes op YouTube wordt beweerd dat de mini A8 geen gps-ontvanger aan boord heeft. De mini A8 schijnt wel een lbs-ontvanger te hebben. Deze lbs-ontvanger bepaalt de locatie van de mini A8 aan de hand van aanwezige gsm-masten. Deze manier van locatiebepaling is helaas niet erg accuraat. Dit betekent dat de locatie van de mini A8 niet heel nauwkeurig is vast te stellen. U krijgt hierna een sms met coördinaten van de gedecteerde locatie. De coördinaten kunt u invoeren op Google Earth om ze de gedetecteerde locatie vast te stellen.

Alarmknop

Op de Mini A8 zit aan de zijkant een rode alarmknop. Op het moment dat daarop wordt gedrukt, belt de Mini A8 automatisch een vooraf ingesteld telefoonnummer. Vanaf dat moment kan de gebelde persoon horen wat er gebeurt in de ruimte waar de Mini A8 zich bevindt. Deze functie is vooral handig voor kwetsbare personen, zoals alleenstaande vrouwen en bejaarden.

Toestemming vragen 

Volgens de wet mag u niet zonder toestemming gesprekken van derden opnemen. U moet vertellen dat u een geluidsopname wilt maken en toestemming vragen aan de personen van wie u het gesprek wilt opnemen. Als u zonder toestemming geluidsopnamen van personen maakt, kan dat mogelijk juridische consequenties hebben. Gadgetdealer.nl is op geen enkele wijze aansprakelijk voor juridische consquenties die voortvloeien uit het gebruik van de Mini A8.

Waar te koop?

De Mini A8 is te koop in de webshop van MyXLshop en kost slechts € 16,99. De webshop rekent geen verzendkosten.

Alternatieven voor de Mini A8

Voor de meer serieuze afluisterapparatuur kunt u ook eens kijken op de website van Spy Security Shop. Ze verkopen twee typen afluisterapparatuur: zender modules en verborgen zenders. Ze zijn wel wat duurder maar ze zijn qua werking een stuk betrouwbaarder. 

1 gedachte over “Met de Mini A8 stiekem gesprekken afluisteren”

Geef een reactie